Bergen Para har fått 50.000 kroner i støtte til tilbud for ukrainere

Første runde med aktiviseringstiltak ble så populær at klubben nå utvider tilbudet.

– Vi må takke integrerings- og mangfoldsdirektoratet som har innvilget søknaden og gitt oss penger, sier Odin Dyrkolbotn.

Odin er ansvarlig for søknader om midler som kan styrke tilbudet i Bergen Para. Da den akutte situasjonen i Ukraina førte mange flyktninger til Bergen tidligere i år, kastet klubben seg rundt og åpnet dørene for å tilby meningsfylt aktivitet til mennesker i en vanskelig livssituasjon.

Det ble arrangert åpen dag i treningslokalene på Minde. Tiltaket førte til at en rekke ukrainere ble faste deltakere på treningen våre. Selv om dette selvsagt er svært positivt, førte økningen til at det ble i overkant trangt på partiene.

Dermed bestemte klubben seg for å forsøke å utvide tilbudet.

– Med pengene vi nå har fått kan vi starte opp to nye treningsgrupper. Det vil skje allerede fra slutten av august, forklarer Odin.

Torsdager klokken 19.05 blir det trening i lokalene på Minde. Tirsdager klokken 17 utvides aktiviteten i Stemmemyrshallen med et voksenparti parallelt med treningen for nybegynnere.

– Det er viktig å understreke at tilbudet ikke bare er for ukrainere. Voksne nybegynnere og voksne som har litt erfaring er også velkommen. Dersom det eksempelvis er noen i foreldregruppen i klubben som vil være med, er det bare å stille, sier Odin.

Foreløpig har vi fått en del trenerkrefter på plass. Likevel er det fortsatt mulig å melde seg til tjeneste som trenere nå som aktiviteten i klubben vokser betydelig.

Selv om bordtennis er verdens vakreste og kjekkeste idrett, satser Bergen Para også på miljøfremmende tiltak. Dette er spesielt viktig for ukrainske flyktninger som har fått livene snudd på hodet.

Med de 50.000 kronene fra Imdi har klubben fått muligheten til og bestemt seg for å arrangere iallfall tre sosiale sammenkomster for ukrainerne.

– Vi har snakket om turer til Fløyen og Akvariet, samt en pizzakveld. Også her er det mulig for klubbens medlemmer å stille som frivillige og hjelpe til, sier Odin.

Har du lyst å bidra som frivillig? Trykk her og send oss en melding på Facebook!