Sol ute, sol inne, bordtennis i sinnet

Hvorfor kaste bort dagen ute i fin sol når du kan ha det strålende gøy på bordtennisstevne innendørs?

12 deltakere fra Bergen Para ignorerte supre værmeldinger og tok lørdag turen til Stord og årets regionsmesterskap. Med deltakere fra 11 år til 50 + og vel så det fikk vi vist frem bredden blant spillerne. Spesielt kjekt var det å se at såpass mange av de yngre nybegynnerne våre, godt akkompagnert av foreldre, valgte å prioritere bordtennis på en flott lørdag i mai. Det tyder på at de er begynt å finne seg vel til rette i sporten – og klubben.

Som en av klubbveteranene sa det på trening her om dagen: Tror aldri jeg har opplevd maken til nyrekruttering. En stor takk sendes til trenerne som stiller opp og veileder fremtidens bordtennisspillere!

Siden det viktigste alltid skal komme ganske tidlig i en sak, ramser vi her opp de beste resultatene i kortform: Tre 3. plasser og tre 5. plasser. Dette selv om resultatene ikke nødvendigvis er det viktigste for en ekte Bergen Para-spiller. Det å utfordre seg selv i kampsituasjoner og dermed legge grunnlaget for ytterligere utvikling, kan være vel så viktig.

Likevel: Elias Thunes oppnådde en fin 3. plass nybegynnere 11 år, der Sander Tellevik Leivestad og

279098489_361803625905878_7174048851389441171_n
Elias Thunes fikk en fin 3. plass i nybegynner 11 år

Nicolai Hjartholm fikk flotte 5. plasser. Sander tok også 5. plass i gutter 11 år. Alle som deltok blant de yngre og ferske i klubben vår leverte solid innsats og fremstod som flotte klubbrepresentanter.

I herrer open ble det som ventet for tøff motstand for Stig og Odin, som røk ut i puljespillet. Simona, Odin og Stig røk ut i puljespillet i Herrer D, men leverte brukbar innsats. Odin ergrer seg over å ha misbrukt tre matchballer i den ene kampen sin, og Stig klarte å raske med seg én seier i sin pulje. Simona tapte mot to «holde ballen på bordet»-veteraner i klasse D, og fikk med seg én seier i puljespillet i Herrer F – noe som dessverre ikke holdt til avansement. Kåre hadde Holger Vidar Flesland fra Heros i kne i Herrer F med ledelse 2-0, men så tok kreftene slutt og det ble tap 3-2. Kåre gikk ikke videre fra puljen.

Sander Kvalheim Høieggen var ikke helt fornøyd med egen innsats etter å ha røket ut i puljespillet i herrer D, etter blant annet et knepent 3-2-tap. Det ble heller ikke plass i semifinalene i herrer junior og Para Open, men Sander trener godt og kommer garantert sterkere tilbake.

Resultatmessig ble Para Open likevel vår beste klasse. Her tok både Sverre og Kåre seg til semi. Kåre røk mot Nils Kåre Stuve fra Stord, mens Sverre måtte gi tapt for klassevinner Krizander Magnussen fra samme klubb.

Sverre kjempet seg også til kvarten i herrer F, der det ble tap for Lars Boonstra fra Heros.

Og, som det heter i gode, gamle skolestiler: Etterpå var alle enige om at det hadde vært en fin tur.

screenshot_20220423-233058_messenger

Bildetekst: Sverre med 3. plass i Para Open. Her sammen med sølvvinner Nils Kåre Stuve fra Stord (i midten) og vinneren Krizander Magnussen fra samme klubb. Kåre Skorpen fikk også 3. plass i Para Open, men ble på mystisk vis ikke med på premiebildet til Atle Irgens. Ellers kan Bergen Paras utsendte melde om at alle voksendeltakerne trodde «de andre» tok bilder. Dermed hadde vi ingen bilder. Vi skjerper oss neste gang!